1. Rich Uncle Moneybags is the logo or mascot for which game?
  2. Ten years ago today, June 29th, 2007, a product was released for the first time that went on to become one of the best selling items of all times even if its popularity in recent years declined somewhat. What product is it?
  3. Which island recently had a vote to see if the people wanted to become the 51st state in the USA?
  4. Name these four national airlines from the tail fins
  5. The largest airport in Mongolia is named after which person?
  6. What dish does the Collins Dictionary described as ”An Indian dish made with rice, highly flavoured and coloured, mixed with meat or fish”?
  7. There were two agreements agreed between the USA and USSR in 1972and in 1979. These agreements concerned the limitation of the development of nuclear arms. What were the two treaties claaed (two answers)
  8. Name the bands, singers that have these logos
  9. The Confederation Cup is on now. It primarily consists of the champions in each of the regions of FIFA: Name any six of the eight teams taking part?
  10. Listen to these eight covers of songs from recent years and decades. They are all from Scott Bradlees’s Postmodern Jukebox. Name the eight tunes.


  11. What comes next in each of these sequences?
  12. The word Swastika is derived from the Hindi word “swasti”. What does it mean?
    re-birth, b. eternity, c. death, d. well-being
  13. In the Harry Potterverse, which character is often referred to as ‘You Know Who’ and ‘he who must not be named’?
  14. Four wars, name any year that each of them may have been on.

  15. In which geographic location would you find Challenger Deep?
  16. Listen to this very short clip from a movie trailer, name the film and the actor you hear.
  1. Which father and son have both had number one hit singles in the UK music charts?

  2. Identify each of these four German provinces
  3. This piece of music is called Prelude to Te Deum, it was composed by Mark Antoine Charpentier in 1698 and is always the opening tune to the New Year’s concert from Vienna. It is probably more commonly known as the theme tune to which annual event that we can see on television every May?
  4. The United Nations High Commission for Refugees recently published a list of countries with the most number of people who emigrate from their countries as refugees. Name the top four?
  5. .ie and .ee are the top level domain extensions for which two countries?
  6. Name these six television shows produced by Netflix

 

 

  1. Rich Uncle Moneybags is the logo or mascot for which game?
    ANSWER: Monopoly
  2. Ten years ago today, June 29th, 2007, a product was released for the first time that went on to become one of the best selling items of all times even if its popularity in recent years declined somewhat. What product is it?
    ANSWER: iPhone
  3. Which island recently had a vote to see if the people wanted to become the 51st state in the USA?
    ANSWER: Puerto Rico
  4. Name these four national airlines from the tail fins

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) North Korea or Koriya Airlines b) Air Malta
    c) Nippon Airlines Japan d) Croatian Airlines
  5. The largest airport in Mongolia is named after which person?
    ANSWER: Genghis Khan
  6. What dish does the Collins Dictionary described as ”An Indian dish made with rice, highly flavoured and coloured, mixed with meat or fish”?
    ANSWER: Biryani
  7. There were two agreements agreed between the USA and USSR in 1972and in 1979. These agreements concerned the limitation of the development of nuclear arms. What were the two treaties claaed (two answers)
    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    SALT 1 and SALT 2 (Strategic Arms Limitation Treaty)
  8. Name the bands, singers that have these logos

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) Metallica b) The Jam c) Weezer
    d) Red Hot Chili Peppers e) Ozzy Osbourne f) Van Haeln
  9. The Confederation Cup is on now. It primarily consists of the champions in each of the regions of FIFA: Name any six of the eight teams taking part?
    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    Russia, Germany, Portugal, Australia, New Zealand, Chile, Mexico, Cameroon
  10. Listen to these eight covers of songs from recent years and decades. They are all from Scott Bradlees’s Postmodern Jukebox. Name the eight tunes.

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    Thrift Shop (Macklemore), Dancing in the Dark (Bruce Springsteen), The Thong Song (Sisqo), Sweet Child O Mine (Guns n Roses), Gangsta’s Paradise (Coolio), Beauty and the Beat (Justin Bieber), Straight Up (Paula Abdul), Don’t You Worry Child (Swedish House mafia)

  11. What comes next in each of these sequences?

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) XL – 40 in Roman Numerals b) John Paul II – Popes
    c) Tina – Mambo No. 5 d) Exosphere (layers in the atmosphere)
  12. The word Swastika is derived from the Hindi word “swasti”. What does it mean?
    re-birth, b. eternity, c. death, d. well-being
    ANSWER: d) well-being
  13. In the Harry Potterverse, which character is often referred to as ‘You Know Who’ and ‘he who must not be named’?
    ANSWER: Voldemort
  14. Four wars, name any year that each of them may have been on.

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) 1700 – 1721 b) 1863 – 1856 c) 1950 – 1953* d) 1618 – 1648
    *technically the Korean War is still ongoing but there was an armistice signed in 1953
  15. In which geographic location would you find Challenger Deep?
    ANSWER: Pacific Ocean or Marianna Trench
  16. Listen to this very short clip from a movie trailer, name the film and the actor you hear.

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    It is Trading Places and Dan Ackroyd is the actor.

  1. Which father and son have both had number one hit singles in the UK music charts?
    ANSWER: Julio and Enrique Iglesias
  2. Identify each of these four German provinces

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) Schleswig Holstein b) Bavaria c) Rhineland d) Saxony
  3. This piece of music is called Prelude to Te Deum, it was composed by Mark Antoine Charpentier in 1698 and is always the opening tune to the New Year’s concert from Vienna. It is probably more commonly known as the theme tune to which annual event that we can see on television every May??
    ANSWER: The Eurovision Song Contest
  4. The United Nations High Commission for Refugees recently published a list of countries with the most number of people who emigrate from their countries as refugees. Name the top four?
    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    Syria, Afghanistan, South Sudan and Somalia
  5. .ie and .ee are the top level domain extensions for which two countries?
    ANSWER: (½ point for each correct answer)
    Ireland (.ie) and Estonia (.ee)
  6. Name these six television shows produced by NetflixANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) Orange is the New Black b) House of Cards c) Luke Cage, d) Daredevil e) Jessica Jones f) Stranger Things