1. Earlier this week Simon Cowell got together with his music buddies to produce and release a single to help raise money for the victims of the fire at Grenfell Tower in London. Which Simon and Garfunkel song are they releasing?
  2. The Queens official opening of the British parliament was on yesterday morning. Elizabeth was not accompanied by her husband, Prince Philip. Philip’s official title is the Duke of which British city?
  3. Jason Scott, Trini Kwan, Zack Taylor, Kimberly Hart, Billy Cranston are the original five members of which group that first hit television with its American version in 1993?
  4. Here are four logos of the organisations that govern four sports, name the four sports.
  5. The Angry Birds series of games is produced by which company?
  6. Listen to this audio clip, it is from a television speech by a president of the USA. I am looking for three answers here. Who is speaking, in which year did the events described take place and who was Soviet leader at the time?
  7. Earlier this year the United States dropped the largest non-atomic bomb in history. It had a four-letter acronym printed on it, what are those four letters (in the correct order)
  8. Six doors from six movies. Name the movies.
  9. In 1984 and 1985 three groups had UK Number Ones with a songs titled The Power of Love. Name the three groups(performers and which one came first?
  10. Listen to these four clips, they are excerpts from movies. Each of the clips contains the voices of well-known comedy duos, name the duos.
  11. Name the people behind these four autobiographies.


  12. What fruit is traditionally used in an Eve’s Pudding?
  13. Name any two of the countries that the river Euphrates flows through.
  14. Name these four African animals


  15. On May 3rd, 1945, shortly after the death of Adolf Hitler, the leader of which European country personally signed a Book of Condolence in the German embassy in his country, a task he felt obliged to do to reinforce his countries neutrality and respecting protocol?
  16. Listen to this clip from The Piano Guys. It contains two pieces of music. One a Classical piece and the other a more modern pop song. Name the classical piece of music and its composer and name the song and the group who released it in 2009.
  17. Who is the only actor to have won three Oscars for Best Actor?
  18. Name the currencies behind these symbols.


  19. According to research done by the world bank, which two European countries are the highest consumers of tea in the world?
  20. According to legend, droplets of blood from which Roman goddess turned roses red?
  21. Who was the sole ruler and owner of the Congo Free State from 1885 until 1908?
  22. Identify these six countries by their flags, The last letter of the flag before is the first of the next flad.

 

 

  1. Earlier this week Simon Cowell got together with his music buddies to produce and release a single to help raise money for the victims of the fire at Grenfell Tower in London. Which Simon and Garfunkel song are they releasing?
    ANSWER: Bridge Over Troubled Waters
  2. The Queens official opening of the British parliament was on yesterday morning. Elizabeth was not accompanied by her husband, Prince Philip. Philip’s official title is the Duke of which British city?
    ANSWER: Edinburgh
  3. Jason Scott, Trini Kwan, Zack Taylor, Kimberly Hart, Billy Cranston are the original five members of which group that first hit television with its American version in 1993?
    ANSWER: Mighty Morphin Power Rangers
  4. Here are four logos of the organisations that govern four sports, name the four sports.

    ANSWERS:( ½ point for each correct answer)
    a) Cycling b) Netball c) Football d) Gaelic Games
  5. The Angry Birds series of games is produced by which company?
    ANSWER: Rovio
  6. Listen to this audio clip, it is from a television speech by a president of the USA. I am looking for three answers here. Who is speaking, in which year did the events described take place and who was Soviet leader at the time?

    ANSWERS:(½ point for each correct answer)
    The speech is by Jimmy Carter, the invasion of Afghanistan took place on Christmas Eve 1979 and Leonid Brezhnev was Soviet leader at the time.

  7. Earlier this year the United States dropped the largest non-atomic bomb in history. It had a four-letter acronym printed on it, what are those four letters (in the correct order)
    ANSWER: Mother of All Bombs (MOAB) – Must get them all for 1 point
  8. Six doors from six movies. Name the movies.

    ANSWERS:(½ point for each correct answer)
    a) Alice in Wonderland b) The Hobbit An Unexpected Journey
    c) The Shining d) Monsters Inc.
    e) Shrek f) Willy Wonka and the Chocolate Factory
  9. In 1984 and 1985 three groups had UK Number Ones with a songs titled The Power of Love. Name the three groups(performers and which one came first?
    ANSWERS:(½ point for each correct answer)
    The three groups/performers were Jennifer Rush, Frankie Goes to Hollywood & Huey Lewis and the News. Frankie Goes to Hollywood came first at Christmas 1984, the other two came out in 1985
  10. Listen to these four clips, they are excerpts from movies. Each of the clips contains the voices of well-known comedy duos, name the duos.

    ANSWERS:(½ point for each correct answer)
    a/b) Stan Laurel and Oliver Hardy (Helan och Halvan)
    c/d) Lou Abbott and Bud Costello
    e/f) Richard Pryor and Gene Wilder
    g/h) Jackie Chan and Chris Tucker

  11. Name the people behind these four autobiographies.

    ANSWERS:( ½ point for each correct answer)
    a) Carrie Fisher b) Benjamin Franklin c) Mahatma Gandhi d) Zlatan Ibrahimovic
  12. What fruit is traditionally used in an Eve’s Pudding?
    ANSWER: Apples
  13. Name any two of the countries that the river Euphrates flows through.
    ANSWERS:( ½ point for each correct answer)
    Turkey, Syria, Iraq (The exact same countries as the Tigris)
  14. Name these four African amimals

    ANSWERS:( ½ point for each correct answer)
    a) Springbok b) Black Mamba c) Cape Golden Mole d) Cape Buffalo
    For a) I only accepted Springbok. For b) I accepted anything with Mamba, some of them are called Green and other names and can be black. The actual black mamba is grey on the outside but is black inside its mouth. Thanks to one of our quizzers tonight for bringing this up. For c and d I accepted Mole and Buffalo
  15. On May 3rd, 1945, shortly after the death of Adolf Hitler, the leader of which European country personally signed a Book of Condolence in the German embassy in his country, a task he felt obliged to do to reinforce his countries neutrality and respecting protocol?
    ANSWER: Eamon deValera from The Republic of Ireland
  16. Listen to this clip from The Piano Guys. It contains two pieces of music. One a Classical piece and the other a more modern pop song. Name the classical piece of music and its composer and name the song and the group who released it in 2009.

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    The classical piece is the Fifth Symphony by Ludwig van Beethoven
    The song is Secrets by One Republic
    The remastered version by The Piano Guys was called Five Secrets

  17. Who is the only actor to have won three Oscars for Best Actor?
    ANSWER: Daniel Day Lewis
  18. Name the currencies behind these symbols.

    ANSWERS:( ½ point for each correct answer)
    a) Rupee b) Zloty c) Swiss Franc d) Dong
  19. According to research done by the world bank, which two European countries are the highest consumers of tea in the world?
    ANSWER: (½ point for each correct answer)
    Ireland and Turkey
  20. According to legend, droplets of blood from which Roman goddess turned roses red?
    ANSWER: Venus
  21. Who was the sole ruler and owner of the Congo Free State from 1885 until 1908?
    ANSWER: The King of Belgium
  22. Identify these six countries by their flags, The last letter of the flag before is the first of the next flag

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) Brazil b) Lebanon c) Norway d) Yemen e) Nepal d) Lithuania