1. Actor Adam West died over last weekend. He is best known for playing Batman in the 1960’s but which character did he voice in the animated TV show Family Guy?
  2. On the flag of Mozambique there is a rifle, what kind of rifle is it?
  3. In literature John Clayton, Viscount of Greystoke is often referred to by which other name?

  4. I am looking for the names of four European rivers., The rivers go through the four cities listed below. Name the four rivers.
  5. On June 8th 632 the prophet Mohammed died in which city?

  6. Listen to this music clip. It is a piece of music first performed in 1727 for the coronation of King George III in Britain. There are two answers required here. It is the theme to which sporting event often seen on television in modern times and who composed this piece of music?

     

  7. Which driver has won more Formula 1 world titles than any other?
  8. Each of the characters in these movies or TV shows started existence as an animated character. Name the six characters
  9. Four of the top ten wine producing companies in the world are European. Name the other six?
  10. Listen to these eight music clips and identify the singer or band. Ignore anybody who might have been featuring on that song.

     

  11. These are the original logos of four well-known companies, name the companies.
  12. According to the official manual from 1993, who is “unflagging in his crusade for justice and clean bathroom fixtures”?
  13. The two Spanish cities Ceuta and Melilla are both surrounded on three sides by which country?
  14. Name each of the cities where you would fund these well-known cathedrals

  15. What code words did the Japanese navy and air force use to signify victory after the attack on Pearl Harbour?
  16. Listen to this excerpt from a movie soundtrack. Which movie is it from and who composed it?

     

  17. Recent studies have shown that the organic compound called CFC’s play a major role in global climate change. What do the letters CFC stand for?
  18. Identify the people, countries, games behind these four Google Doodles.
  19. Who was the first human to win a pod racing competition?
  20. The South West Townships is a well-known suburb in a major African city. By which abbreviation is it better known by and in which city can it be found?
  21. In 1981, before the acronym AIDS was used the US press used the acronym GRID to name the disease. The I and the D are the same as in AIDS but what do the letters G and R stand for?
  22. Name these six sprinters from the world of athletics

 

  1. Actor Adam West died over last weekend. He is best known for playing Batman in the 1960’s but which character did he voice in the animated TV show Family Guy?
    ANSWER: Mayor West
  2. On the flag of Mozambique there is a rifle, what kind of rifle is it?
    ANSWER: AK47
  3. In literature John Clayton, Viscount of Greystoke is often referred to by which other name?
    ANSWER: Tarzan

  4. I am looking for the names of four European rivers., The rivers go through the four cities listed below. Name the four rivers.

    ANSWERS: ½ point for each correct answer
    a) The Danube b) The Volga c) The Rhine d) The Loire
  1. On June 8th 632 the prophet Mohammed died in which city?
    ANSWER: Medina

  2. Listen to this music clip. It is a piece of music first performed in 1727 for the coronation of King George III in Britain. There are two answers required here. It is the theme to which sporting event often seen on television in modern times and who composed this piece of music?

    ANSWERS: ½ point for each correct answer
    It is the theme for Champions League football and was written by George Frederic Handel. It is called Zadok the Priest

  3. Which driver has won more Formula 1 world titles than any other?
    ANSWER: Michael Schumacher
  4. Each of the characters in these movies or TV shows started existence as an animated character. Name the six characters

    ANSWERS: ½ point for each correct answer
    a) George of the Jungle b) Antman c) The Mask
    d) Gargamel (The Smurfs) e) Flash Gordon f) Captain Marvel
  5. Four of the top ten wine producing companies in the world are European. Name the other six?
    ANSWERS: ½ point for each correct answer
    In order: USA, Australia, China, Chile. South Africa and Argentina

  6. Listen to these eight music clips and identify the singer or band. Ignore anybody who might have been featuring on that song.

    ANSWERS: ½ point for each correct answer
    a) Shakira (hips Don’t Lie) b) Jimmy Cliff (I Can see Clearly Now)
    c) Scatman John (Ski Ba Bop Ba Dop Bop) d) Petula Clark (Downtown)
    e) Fleur East (Sax) f) The Smiths (Heaven Knows I’m Miserable Now)
    g) Soul II Soul (Back to Life – However Do You Want Me)
    h) Bobby Darin (Dream Lover)

  7. These are the original logos of four well-known companies, name the companies.

    ANSWERS: ½ point for each correct answer
    a) Starbucks b) Apple Computers c) Canon d) Playboy

  8. According to the official manual from 1993, who is “unflagging in his crusade for justice and clean bathroom fixtures”?
    ANSWER: Super Mario

  9. The two Spanish cities Ceuta and Melilla are both surrounded on three sides by which country?
    ANSWER; Morocco

  10. Name each of the cities where you would fund these well-known cathedrals

    ANSWERS: ½ point for each correct answer
    a) Saint Patricks in New York b) Cologne c) Florence d) Milan

  11. What code words did the Japanese navy and air force use to signify victory after the attack on Pearl Harbour?
    ANSWER: Tora, Tora, Tora

  12. Listen to this excerpt from a movie soundtrack. Which movie is it from and who composed it?

    ANSWERS: ½ point for each correct answer
    From Jurassic Park and written by John Williams

  13. Recent studies have shown that the organic compound called CFC’s play a major role in global climate change. What do the letters CFC stand for?
    ANSWER: (½ point for each correct answer)
    Carbon, Fluorine, Chlorine

  14. Identify the people, countries, games behind these four Google Doodles.

    ANSWERS: ½ point for each correct answer
    a) Tetris b) Go c9 Turkey d) Julius Richard Petri

  15. Who was the first human to win a pod racing competition?
    ANSWER: Anakin Skywalker

  16. The South West Townships is a well-known suburb in a major African city. By which abbreviation is it better known by and in which city can it be found?
    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    It is better known as Soweto and it is a suburb of Johannesburg

  17. In 1981, before the acronym AIDS was used the US press used the acronym GRID to name the disease. The I and the D are the same as in AIDS but what do the letters G and R stand for?
    ANSWER: (½ point for each correct word)
    Gay Related

  18. Name these six sprinters from the world of athletics

    ANSWERS: ½ point for each correct answer
    a) Carl Lewis b) Maurice Green c) Usain Bolt
    d) Marion Jones e) Gail Devers f) Kathy Freeman