1. Qatar has been in the news lately, what is the capital city of Qatar?
  2. Benazir Bhutto was prime minister of which country from 1998 to 1990 and 1993 to 1996?
  3. Candy Crush Saga is about become a quiz show In the USA. Which company developed the Candy Crush Saga game?
  4. Name the companies behind each of these four fragrance bottles
  5. The River Danube foes through how many European capital cities?

  6. Listen to this very short audio. It is the audio logo of which company?


  7. In 1998, 77-year-old John Glenn became the oldest man to do what?
  8. Clips from six movie posters, name the movies

  9. Who was the first wide of King Henry VIII?
  10. Between 1974 and 1980 Abba have had nine number ones in the UK charts. Name any eight of them
  11. What are these four animals indigenous to Australia?

  12. Forbes quiz questions are very popular. They recently announced the most valuable clubs in the world. My team, West Ham United are ranked 15th, which club is ranked first?
  13. “Eat Fresh” is the slogan of which US based company with over 430000 restaurants all over the world including here in Sweden`
  14. Name these four well known Liams.

  15. One of the rarest mammals on earth, it is restricted to north-eastern Madagascar. The silky sifaka is what type of animal?
  1. Listen to this music clip, it is two well-known songs from two well-known artist or groups merged into one. Name he two groups.
    **One of the songs is a person featuring another person, either will do

     

  2. In the film Dumbo, what does Dumbo hold in his trunk?
  1. Here are four playlists of concerts performed by well known groups. Name the fur groups.

  2. Ignorance and suffering are two key concepts in the philosophy of Samsara, the cycle of birth and rebirth are fundamental ideas in which religion?
  3. In the Harry Potter universe, what artifact is guarded in part by a large flock of flying keys?
  4. There is presently calls of crisis in Washington DC. In the 1980’s Ronald Reagan’s foreign policy was very much focused on stopping the spread of communism. One such incident was the Iran Contra affair after a liberal group called the Sandinistas took control in which central American country?
  5. Three well known theatres and the cities they can be found.

 

 

  1. Qatar has been in the news lately, what is the capital city of Qatar?
    ANSWER: Doha
  2. Benazir Bhutto was prime minister of which country from 1998 to 1990 and 1993 to 1996?
    ANSWER: Pakistan
  3. Candy Crush Saga is about become a quiz show In the USA. Which company developed the Candy Crush Saga game?
    ANSWER: King
  4. Name the companies behind each of these four fragrance bottles

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) Guerain b) Jean Paul Gautier c) Old Spice d) Ralph Lauren
  5. The River Danube foes through how many European capital cities?
    ANSWER: Four (Vienna, Bratislava, Belgrade and Budapest)

  6. Listen to this very short audio. It is the audio logo of which company?

    ANSWER: Intel

  7. In 1998, 77-year-old John Glenn became the oldest man to do what?
    ANSWER: Travel on a space shuttle (or even oldest into space)

  8. Clips from six movie posters, name the movies

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) Twilight b) Footloose c) Amadeus d) Beauty and the Beast
    e) Braveheart f) Ladyhawke

  9. Who was the first wide of King Henry VIII?
    ANSWER: Catherine of Aragon
  10. Between 1974 and 1980 Abba have had nine number ones in the UK charts. Name any eight of them
    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    Waterloo, Mama Mia, Fernando, Dancing Queen, Knowing You Knowing Me, The Name of the Game, Take a Chance On Me, The Winners Take it All, Super Trouper

  11. What are these four animals indigenous to Australia

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) Wombat v) Dingo c) Tasmanian Devil d) Emu

  12. Forbes quiz questions are very popular. They recently announced the most valuable clubs in the world. My team, West Ham United are ranked 15th, which club is ranked first?
    ANSWER: Manchester United
  13. “Eat Fresh” is the slogan of which US based company with over 430000 restaurants all over the world including here in Sweden`
    ANSWER: Subway

  14. Name these four well known Liams.

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) Liam Payne b) Liam Neeson
    c) Liam Gallagher d) Liam Hemsworth

  15. One of the rarest mammals on earth, it is restricted to north-eastern Madagascar. The silky sifaka is what type of animal?
    ANSWER: Lemur
  1. Listen to this music clip, it is two well known somgs from two well known artist or groups merged into one. Name he two groups.
    **One of the songs is a person featuring another person, either will do

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    Led Zeppelin and Marc Ronson featuring Bruno Mars

  2. In the film Dumbo, what does Dumbo hold in hia trunk?
    ANSWER: A magic feather
  1. Here are four playlists of concerts performed by well known groups. Name the fur groups.

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) Nirvana b) REM c) Blondie d) Foo Fighters

  2. Ignorance and suffering are two key concepts in the philosophy of Samsara, the cycle of birth and rebirth are fundamental ideas in which religion?
    ANSWER: Buddhism
    (There is a fundamental difference between the Hindu concept of  Samsara and the Buddhist idea which is why the words ignorance and suffering were included in the question)
  3. In the Harry Potter universe, what artifact is guarded in part by a large flock of flying keys?
    Answer: Philosopher’s Stone

  4. There is presently calls of crisis in Washington DC. In the 1980’s Ronald Reagan’s foreign policy was very much focused on stopping the spread of communism. One such incident was the Iran Contra affair after a liberal group called the Sandinistas took control in which central American country?
    ANSWER: Nicaragua

  5. Three well known theatres and the cities where they can be found

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a/b) Royal Albert Hall in London
    c/d) Graumans Chinese Theatre in Los Angeles
    e/f) La Scala in Milan