1. Sweden has won Eurovision six times. Fur of those are with solo artists and two were groups including of course Abba. Name the other group that won, the song that brought great pride to Sweden and the language that they used when singing in the ESC final.
  2. What two teams will play the final of the UEFA Champions League later on in May?
  3. In Chess, how many possible moves are there at the start of a game?
  4. Four people recently in the news, name them. It is the male I am looking for in Picture D
  5. Name any two of the three states that the Rio Grande flows through in the USA?
  6. Listen to this audio clip. This song reached number one in the UK in 1993. It was also a number one all over Europe in 1979. Name the two groups that had the number one hits.


  7. According to the Guinness Book of records which person as more statues of them than anyone else?
  8. Three Eurovision winners, name them and name the country they represented.
  9. Here are two wars. Plus or minus 1 year , name the year that the war ended
    The Six Day War and the Crimean War
  10. Here are four clips from the intros to four songs. Name the four songs and the singers/groups behind them.


  11. What comes next in each of these sequences?

  12. Which drink is the most common product to come from the blue Mountains in Jamaica?
  13. Artist Frida Kahlo comes from which country?
  14. Passport covers from four different countries. Identify the countries.
  15. James Comey was fired by Donald Trump on Tuesday for what I am sure are genuine reasons. Comey was head of the FBI. Who was the first director of the FBI from 1935 until 1972?
  16. Listen to this audio clip. It is a scene from a 1975 movie, name the movie.
  17. The first official UN Peacekeeping Mission was deployed during the 1948 Arab-Israeli The second oldest UN Peacekeeping Mission still monitors the border between which two countries?
    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
  18. Identify the companies or products behind these four logos from the world of food.
  19. The longest land border between two countries is 8893 and it is between the USA and Canada. The second longest is 6846km and is between which two countries?
  20. Which former first lady appeared naked on Hustler magazine?
  21. In rugby the national mens team are called the All Blacks, which country has a team called The Pumas?
  22. Two fictional bad guys from the world of movies and television. For each picture identify the TV show or movie, the name of the character and the name of the pet that they have with the.
  1. Sweden has won Eurovision six times. Fur of those are with solo artists and two were groups including of course Abba. Name the other group that won, the song that brought great pride to Sweden and the language that they used when singing in the ESC final.
    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    Diggy Loo Diggy Ley by The Herreys and they sang in Swedish
     
  2. What two teams will play the final of the UEFA Champions League later on in May?
    ANSWERS: (½ point for every correct answer)
    Juventus and Real Madrid
  3. In Chess, how many possible moves are there at the start of a game?
    ANSWER: 20 (Pawns x 1 or pawns by 2 + knight by 4 on white only)
  4. Four people recently in the news, name them. It is the male I am looking for in Picture D

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) Emmanuel Macron b) Stephen Colbert c) Stephen Fry d) Ile Nastase
  5. Name any two of the three states that the Rio Grande flows through in the USA?
    ANSWERS: (½ point for every correct answer)
    Texas, New Mexico, Colorado
  6. Listen to this audio clip. This song reached number one in the UK in 1993. It was also a number one all over Europe in 1979. Name the two groups that had the number one hits. ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    Pet Shop Boys (1993) and Village People (1979)
     
  7. According to the Guinness Book of records which person as more statues of them than anyone else?
    ANSWER: Buddha
  8. Three Eurovision winners, name them and name the country they represented.

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a/b) Bucks Fizz, UK c/d) Nicole, Germany d) alexander Rybeck, Norway
  9. Here are two wars. Plus or minus 1 year , name the year that the war ended
    The Six Day War and the Crimean War
    ANSWERS: (½ point for every correct answer)
    The Six <day War in 1967, The Crimean War in 1856
  10. Here are four clips from the intros to four songs. Name the four songs and the singers/groups behind them.

    ANSWERS: (½ point for every correct answer)
    a/b) The Safety Dance by men Without Hats
    c/d) You Gotta Be by Des’Ree
    e/f) Nothin’ is Gonna Stop Us Now by Starship
    g/h) I fought the Law by The Clash

     

  11. What comes next in each of these sequences?

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) Jeudi b) Atlanta c) Libra (Vågen) d) Uniform0p
     
  12. Which drink is the most common product to come from the blue Mountains in Jamaica?
    ANSWER: Coffee
  13. Artist Frida Kahlo comes from which country?
    ANSWER: Mexico
  14. Passport covers from four different countries. Identify the countries.

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) UK b) Finland c) Denmark d) USA
  15. James Comey was fired by Donald Trump on Tuesday for what I am sure are genuine reasons. Comey was head of the FBI. Who was the first director of the FBI from 1935 until 1972?
    ANSWER: J. Edgar Hoover
  16. Listen to this audio clip. It is a scene from a 1975 movie, name the movie. ANSWER: Monty Python and the Holy Grail
  17. The first official UN Peacekeeping Mission was deployed during the 1948 Arab-Israeli The second oldest UN Peacekeeping Mission still monitors the border between which two countries?
    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    India and Pakistan 
  18. Identify the companies or products behind these four logos from the world of food.

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) Arla b) TGIF c) Quaker d) Fanta
  19. The longest land border between two countries is 8893 and it is between the USA and Canada. The second longest is 6846km and is between which two countries?
    ANSWERS: (½ point for every correct answer)
    Russia and Kazakhstan
  20. Which former first lady appeared naked on Hustler magazine?
    ANSWER: Jackie Onassis
  21. In rugby the national mens team are called the All Blacks, which country has a team called The Pumas?
    ANSWER: Argentina
  22. Two fictional bad guys from the world of movies and television. For each picture identify the TV show or movie, the name of the character and the name of the pet that they have with the.

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a/b/c) Gargamel from The Smurfs with his cat Azreal
    d/e/f) Jafar from Aladdin and his parrot Iago