1. Puxton Park in England, a children’s theme park, recently banned what from entering the park?
    2. Where is the only place where an American flag has always been raised, has never been lowered since it was first put there yet is not saluted?
    3. Which country will not be taking part in Eurovision next month in Kiev having been denied permission to travel to the country and refusing to take part via a video link?
    4. Name these four countries from all over the world.

      ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    5. How many times have the summer Olympics been cancelled because of war?
    6. Listen to this news clip, what year was it vroadcast?
    7. The Percentages Agreement was a deal struck by Winston Churchill and Josef Stain in 1941 agreeing to divide up what after World War 2?
    8. Here are three drummers, name them and name the groups that they are most associated with.
    9. Romania has got a land border with five different countries. Bulgaria is one of them. Name the other four?
    10. Here are four mashups. Name the two groups or singers in each of these tracks.[cincopa AgKA_9tpM1Xt]
    11. Here are four rooms from Disney movies. Below each room is four princesses. For each of the rooms identify the princess that belongs to that room. (a,b,c,d will suffice)
    12. The Zonda in Argentina, the Puna in Peru and the Sirocco in North Africa are all the names of what?
    13. US regulations state that drinks labelled bourbon must be made from a grain mixture of at least 51% what?
    14. Four well known singers when they were young. Name them.
    15. Which celebrity ended a suicide note with the line – for her life will be so much happier without me.
    16. Listen to this clip of 1 minute 46 seconds and identify the film.
    17. There are two South American countries that are landlocked, that is they do not have a coastline with any seas. Name both?
    18. Here are four famous Swedes. Name them.
    19. In the 1985 film Back to the Future, what name did Martys mum think he had because of the t shirt he was wearing?
    20. What is the collective name for a group of lizards?
    21. The Ivy League is a list of the so called elite university in the USA. How many universities are in the Ivy League list?
    22. Two of the most famous European football derbies. Name each team and name the city where each of the matches take place.

 

 

  1. Puxton Park in England, a children’s theme park, recently banned what from entering the park?
    ANSWER: Unaccompanied adults
  2. Where is the only place where an American flag has always been raised, has never been lowered since it was first put there yet is not saluted?
    ANSWERS: The Moon
  3. Which country will not be taking part in Eurovision next month in Kiev having been denied permission to travel to the country and refusing to take part via a video link?
    ANSWER: Russia
  4. Name these four countries from all over the world.

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) South Africa b) Republic of Ireland c) Iceland d) India
  5. How many times have the summer Olympics been cancelled because of war?
    ANSWER: 3 (1916, 1940, 1944)
  6. Listen to this news clip, what year was it vroadcast?
    ANSWER: 2011
  7. The Percentages Agreement was a deal struck by Winston Churchill and Josef Stain in 1941 agreeing to divide up what after World War 2?
    ANSWER: Eastern Europe
  8. Here are three drummers, name them and name the groups that they are most associated with.

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a/b) Lars Ulrich from Metallica
    c/d) Meg White from The White Stripes
    e/f) Phil Collins from Genesis
  9. Romania has got a land border with five different countries. Bulgaria is one of them. Name the other four?
    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    Ukraine, Moldova, Hungary and Serbia
    (Marine border with Turkey)
  10. Here are four mashups. Name the two groups or singers in each of these tracks.[cincopa AgKA_9tpM1Xt] ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a/b) Guns n Roses (Sweet Child O’ Mine) and The Killers (Mr. Brightside)
    c/d) The Jackson Five (I Want You Back)and Ini Kamoze (Hot Stepper)
    e/f) Depechemode (Personal Jesus) and the Doors (Roadhouse Blues)
    g/h) Lady GaGa (Bad Romance) and Coldplay (Viva La Vida)
  11. Here are four rooms from Disney movies. Below each room is four princesses. For each of the rooms identify the princess that belongs to that room. (a,b,c,d will suffice)

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) B Lottie or Charlotte from The Princess and the Frog  b) C – Snow White and the Seven Dwarves
    c) C – Ariel from the Little Mermaid d) D – Cinderella
  12. The Zonda in Argentina, the Puna in Peru and the Sirocco in North Africa are all the names of what?
    ANSWER: Winds
  13. S regulations state that drinks labelled bourbon must be made from a grain mixture of at least 51% what?
    ANSWER: Corn or Maize
  14. Four well known singers when they were young. Name them.

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) Paul McCartney b) Jay Z  c) Bruno Mars  d) Luciano Pavarotti
  15. Which celebrity ended a suicide note with the line – for her life will be so much happier without me.
    ANSWER: Kurt Cobain
  16. Listen to this clip of 1 minute 46 seconds and identify the film.
    ANSWER: Babe
  17. There are two South American countries that are landlocked, that is they do not have a coastline with any seas. Name both?
    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    Paraguay and Bolivia
  18. Here are four famous Swedes. Name them.

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) Britt Ekland b) Peter Stormare c) Lykke Li d) Ingmar Bergman
  19. In the 1985 film Back to the Future, what name did Martys mum think he had because of the t shirt he was wearing?
    ANSWER: Calvin Klein
  20. What is the collective name for a group of lizards?
    ANSWER: Lounge
  21. The Ivy League is a list of the so called elite university in the USA. How many universities are in the Ivy League list?
    ANSWER: Eight (Yale, Harvard, Princeton, Colombia, Cornell, Dartmouth, Brown, Penn State)
  22. Two of the most famous European football derbies. Name each team and name the city where each of the matches take place.

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a/b/c) AC Milan v Inter Milan (Internazionale) in Milan d/e/f) Galatasaray v Fehnerbace in Istanbul