1. Which gin based cocktail was created in the Long Bar at Raffles Hotel in 1915?
  2. Plus or minus one second, the world record for the 100m backward race was set in 2007 by German Roland Wegner. How many seconds was it?
  3. In which animated television show, aimed at younger people, features the evil characters Jesse and James who are part of Team Rocket?
  4. Identify these four types of trees.
  5. Two answers required here.
    Donald Trump became only the second person who was elected to the presidency and had a divorce previously. His present wife is Melania Knauss. Name any one of his previous two wives (surname only is just fine) and name the only other divorcee to become president.
  6. Listen to these two clips. You will hear three characters from the Simpsons, name the three of them
  7. This coming September Taron Egerton and Colin Firth will reappear in a sequel to which film released in 2014?
  8. Identify these four princes from Disney and the feature films that they were central characters in.
  9. Which US state capital is referred to as the Mile High City?
  10. Listen to these four songs. Each of them has the name of a real person in the song title. Name the four people and name the groups/singers that perform these tracks.
  11. Name the four religions that these are symbols in (you must be specific for c)


  12. Tillicum was the central focus of which 2013 award winning documentary feature?
  13. If you travelled between Ho Chi Minh in Vietnam in a straight line to Bangkok, Thailand what other country do you cross over?
  14. Name these four countries that would issue these passport stamps


  15. Of these three paintings, which one has made the most money when it was last sold.
    The Scream (munsch), No.5 1948 (Pollock). When Will We Marry (Guagain)
  16. Listen to this piece of classical music and identy it as well as the name of the composer.
  17. How many humps does an African camel have?
  18. Name the four directors behind these films.
  19. What was the name of the grandson of Genghis Khan who conquered China by 1279 and went on to become the first emperor of the Yuan Dynasty?
  20. The “doomsday” Global Seed Vaultis a secret, secure safe which holds copies of much of the seeds that exist or have existed that can be used in the case of a natural disaster or nuclear apocalypse. It is located on an island inside the Arctic Circle. Which European country owns the “doomsday” Global Seed Vault
  21. Which fictional person was memorialised in a poem written about the year 1000AD describing him as King of the Geats?
  22. Name these six well known people nehind each of these autobiographies

 

 

  1. Which gin based cocktail was created in the Long Bar at Raffles Hotel in 1915?
    ANSWER: Singapore Sling 
  2. Plus or minus one second, the world record for the 100m backward race was set in 2007 by German Roland Wegner. How many seconds was it?
    ANSWER: 13.6 (12.6 – 14.6)
  3. In which animated television show, aimed at younger people, features the evil characters Jesse and James who are part of Team Rocket?
    ANSWER: Pokemom
  4. Identify these four types of trees.

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) Willow tree b) Oak Tree c) Cherry Blossom tree d) Bonzai Tree
  5. Two answers required here.
    Donald Trump became only the second person who was elected to the presidency and had a divorce previously. His present wife is Melania Knauss. Name any one of his previous two wives (surname only is just fine) and name the only other divorcee to become president.
    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    Any one from Ivana Zelnickova, Marla Maples
    Ronald Reagan is the other president
     
  6. Listen to these two clips. You will hear three characters from the Simpsons, name the three of them

    ANSWER: (½ point for each correct answer)
    a) Ralph Wiggum b) Principal Seymour Skinner c) Nelson Muntz

  7. This coming September Taron Egerton and Colin Firth will feature in a sequel to which film released in 2014?
    ANSWER: Kingsman, A Secret Service 
  8. Identify these four princes from Disney and the feature films that they were central characters in.

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a/b) The Beast from Beauty and the Beast
    c/d) Prince Charming from Cinderella
    e/f) Prince Naveen from the Princess and the Frog
     
  9. Which US state capital is referred to as the Mile High City?
    ANSWER: Denver (Colorado)
  10. Listen to these four songs. Each of them has the name of a real person in the song title. Name the four people and name the groups/singers that perform these tracks.

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a/b) Roll Over Beethoven by Chuck Berry
    c/d) Rasputin by Boney M
    e/f) Robert de Niro is Waiting by Bananarama
    g/h) My Name is Michael Caine by Madness

  11. Name the four religions that these are symbols in (you must be specific for c)

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) Judaism b) Hindu c) Orthodox d) Buddhist
     
  12. Tillicum was the central focus of which 2013 award winning documentary feature?
    ANSWER: Blackfish 
  13. If you travelled between Ho Chi Minh in Vietnam in a straight line to Bangkok, Thailand what other country do you cross over?
    ANSWER: Cambodia
  14. Name these four countries that would issue these passport stamps

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) Argentina b) Germany c) Russia d) USA
     
  15. Of these three paintings, which one has made the most money when it was last sold.
    The Scream (munsch), No.5 1948 (Pollock). When Will We Marry (Guagain)
    ANSWER: When Will We Marry 
  16. Listen to this piece of classical music and identy it as well as the name of the composer. ANSWERS: ( ½ point for each correct answer)
    A Little Night Music by Mozart
     
  17. How many humps does an African camel have?
    ANSWER: One
    ** Some people may insist that a one hump means that it is a dromedary and not a camel, it is up toyou whether or not to adjust.
  18. Name the four directors behind these films.

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) James Cameron b) Martin Scorcese c) John Landis d) Tim Burton
     
  19. What was the name of the grandson of Genghis Khan who conquered China by 1279 and went on to become the first emperor of the Yuan Dynasty?
    ANSWER: KUBLIA KHAN 
  20. The “doomsday” Global Seed Vaultis a secret, secure safe which holds copies of much of the seeds that exist or have existed that can be used in the case of a natural disaster or nuclear apocalypse. It is located on an island inside the Arctic Circle. Which European country owns the “doomsday” Global Seed Vault
    ANSWER: Norway 
  21. Which fictional person was memorialised in a poem written about the year 1000AD describing him as King of the Geats?
    ANSWER: Beowulf 
  22. Name these six well known people nehind each of these autobiographies

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) Gordon Ramsey b) Lance Armstrong c) Nelson Mandela d) Maya Angelou
    e) Barak Obama f) Anne Frank