1. unSinger Chuck Berry died earlier this week. Which one of his songs featured in the 1985 film Back to the Future
  1. Edam and Gouda are two kinds of cheese but from which country do they both originate?
  1. Sean Spicer has been in the news lately, what is his job?
  1. Identify these four insects
  1. How many countries have a land border with North Korea?
  2. Listen to the advert and identify the company that it comes from.

     

  3. The Tracy family were the central family in which 2004 film starring Bill Paxton and a British TV series that initially ran for two seasons between 1965 and 1966?
  4. Name these six football clubs from English football
  5. A group of nations that has been in the news very recently unofficially called the Five Eyes. this is a group of countries that have an agreement to share intelligence with each other. Whereas it might seem strange for many to see the name Donald Trump and intelligence in the same sentence, one of those countries is the USA. Name any three of the other four.
  6. Listen to these four music mashups and name the two groups/individuals behind each of the tunes.
  7. Name these four people from the world of business and finance.
  8. Who famously said in 1876 “Mr. Watson, come here, I want to see you”?
  9. In the Harry Potter series of books Mr. Creevey had what job?
  10. You often get pictures in quizzes of celebrities when they were younger. Here are images of child stars when they were older. Name the four of them.
  11. If you were on a flight that flew between Galileo Galilee International Airport and Ian Fleming International Airport, between which two cities would you be travelling between?
  12. Listen to this clip, the last scene from a movie released in 1959 and considered by many to be one of the funniest films ever made. Name the film and name any two of the four actors you can hear in this scene.

  13. Which sport has got a playing surface area of 2.74 metres long and 1.53 metres wide?
  14. Name the cities where each of these four international organisations have their headquarters.

  15. Known as the founder of formal logic as well as his pioneering study of zoologyand a teacher of Alexander the Great, which ancient Greek philosopher and scientist was born in Stagira in 384 BC?
  16. Two states border Washington DC. Maryland is one, what is the other one?
  17. The 1721 Treaty of Nystad (in present day Finland) signalled the end of the Great Northern War which lasted between 1700 and 1720 and in turn the end of the Swedish Empire. Which major European leader signed the Treaty along with Frederick ! of Sweden signalling a new power on the Baltic Sea?
  18. Look at these Lego recreations of famous paintings,. Name each painting and the name of the artist who created it.
  1. Singer Chuck Berry died earlier this week. Which one of his songs featured in the 1985 film Back to the Future
    ANSWER: Johnny Be Good
  1. Edam and Gouda are two kinds of cheese but from which country do they both originate?
    ANSWER: Netherlands
  1. Sean Spicer has been in the news lately, what is his job?

         ANSWER: Press secretary for the President of the USA

  1. Identify these four insects

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) Ant (Myra) b) Praying Mantis (bönsyrsa)
    c) cricket d) Ladybird (nyckelpiga (sorts skalbagge))
  1. How many countries have a land border with North Korea?
    ANSWER: Three (South Korea, China, Russia)
  2. Listen to the advert and identify the company that it comes from.
    ANSWER: BMW
  3. The Tracy family were the central family in which 2004 film starring Bill Paxton and a British TV series that initially ran for two seasons between 1965 and 1966?
    ANSWER: Thunderbirds
  4. Name these six football clubs from English football

    ANSWERS: ( ½ point for each correct answer)
    a) Swansea City b) Tottenham Hotspur c) Chelsea
    d) Manchester City e) Leeds Utd. F) Southampton
  5. A group of nations that has been in the news very recently unofficially called the Five Eyes. This is a group of countries that have an agreement to share intelligence with each other. Whereas it might seem strange for many to see the name Donald Trump and intelligence in the sme sentence, one of those countries is the USA. Name any three of the other four.
    ANSWERS: ( ½ point for each correct answer)
    Any three from U.K, New Zealand, Australia, Canada
  6. Listen to these four music mashups and name the two groups)individuals behind each of the tunes.

    ANSWERS: ( ½ point for each correct answer)
    a/b) AC/DC (Back in Black) and The Bee Gees (Stayin’ Alive)
    c/d) Bruce Springsteen (Born in the USA) and Ellie Goulding (Love Me Like You Do)
    e/f)  Gotye (Someone I Used to Know)and Robert Miles (Children)
    g/h) Beethoven (Love me Like You Do)and The Chemical Brothers (Galvanise)

  7. Name these four people from the world of business and finance.

    ANSWERS: ( ½ point for each correct answer)
    a) Richard Branson b) Ivanka Trump c) Elon Musk d) Christine Lagarde
  8. Who famously said in 1876 “Mr. Watson, come here, I want to see you”?
    ANSWER: Alexander Graham Bell
  9. In the Harry potter series of books Mr. Creevey had what job?
    ANSWER: Milkman
  10. You often get pictures in quizzes of celebrities when they were younger. Here are images of child stars when they were older. Name the four of them.

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a) McCauley Culkin b) Drew Barrymore c) Jodie Foster d) Shirley Temple
  11. If you were on a flight that flew between Galileo Galilee International Airport and Ian Fleming International Airport, between which tow cities would you be travelling between?
    ANSWERS: ( ½ point for each correct answer)
    Pisa, Italy (Galileo) to Jamaica
    I accepyed as opposed to the city as it is in a somewhat onscure location quite a bit away from kingstown)
  12. Listen to this clip, the last scene from a movie released in 1959 and considered by many to be one of the funniest films ever made. Name the film and name any two of the four actors you can hear in this scene.
    ANSWERS: (½ point for each of the actors and a full point for the film)
    The film is Some Like It Hot and the actors were (Tony Curtis, Marilyn Monroe, Joe E. Brown and Jack Lemmon) in order.
  13. Which sport has got a playing surface area of 2.74 metres long and 1.53 metres wide?
    ANSWER: Table Tennis
  14. Name the cities where each of these four international organisations have their headquarters.

    ANSWERS:: ( ½ Point for each correct answer)
    a) London b) Lyon c) Geneva d) Amsterdam
  15. Known as the founder of formal logic as well as his pioneering study of zoology, which ancient Greek philosopher and scientist was born in Stagira in 384 BC? You can make this a little easier by adding that the person in question was also a teacher of Alexander the Great.
    Answer: Aristotle
  16. Two states border Washington DC. Maryland is one, what is the other one?
    ANSWER: Virginia
  17. The 1721 Treaty of Nystad (in present day Finland) signalled the end of the Great Northern War which lasted between 1700 and 1720 and in turn the end of the Swedish Empire. Which major European leader signed the Treaty along with Frederick ! of Sweden signalling a new power on the Baltic Sea?
    ANSWER: Peter the Great or Peter 1st of Russia
  18. Look at these Lego recreations of famous paintings,. Name each painting and the name of the artist who created it.

    ANSWERS: (½ point for each correct answer)
    a/b) The Mona Lisa ( or La Gioconda/La Joconde) by Leonardo Da Vinci
    c/d) American Gothic by Grant Wood
    e/f) The Girl with the Pearl Earing by Johannes Vermeer