1. The British Supreme Court today banned all newspapers from spreading stories about an alleged sexual affair involving a very well known English celebrity. With this injunction in mind, what celebrity is married to David Furnish (since 2014)?
  2. What two teams will play in the 2016 UEFA Champions League final next week?
  3. Budweiser, beer (allegedly) will temporarily change its name to what over the summer months?
  4. Identify these four famous Russians.
    Skärmavbild 2016-05-20 kl. 10.59.22
  5. Bryan Mills played by Liam Neeson is the lead character in the 2008 film Taken. H had one of his family members kidnapped. Which member of his family was it?
    Sister, Wife, Daughter
  6. The last supperHow many countries in South America do not have a land border with Brazil (I define South America as every country south of (but not including Panama))?
  7. In The Last Supper by Leonardo DaVinci, how many people can be seen?
  8. Identify the companies behind each of these six logos.
    Skärmavbild 2016-05-20 kl. 10.59.33
  9. Which serial killer was known as the Whitechapel Murderer?
  10. Since 2008 (including 2008 and 2016) eight countries have won the Eurovision song Contest. Name all eight.
  11. Identify these four films (or film franchises) starring Ralph Fiennes
    Skärmavbild 2016-05-20 kl. 11.00.23
  12. Based on the number of television viewers and fans, what are the two  most popular sports in the United States?
  13. Adjusted for inflation, what is the highest grossing film of all time?
  14. Four actors who appeared in the 2015 Academy Award nominated The Big Short, name the four actors.
    Skärmavbild 2016-05-20 kl. 11.00.32
  15. Mens et Manus, or Mind and Hand is the motto of which educational institute in the USA?
  16. According to historians who was appointed the first legitimate emperor of the Roman Empire on January 16th, 27BC and reigned until August 19th, 14AD?
  17. Live and Let Die was Roger Moore’s first outing as James Bond and was released in 1973, but who performed the theme song “Live and Let Die”?
  18. Name these four well known emma’s-
    Skärmavbild 2016-05-20 kl. 11.00.50
  19. Which one of the following three is one of the United Arab Emirates is it Bahrain, Kuwait, Sharjah?
  20. West Ham United (in the English Premier League) played their last home game after 112 years in their present home ground. They will move to the Olympic Stadium next season. The old ground got its official name from the name of a castle where a former QUeen pgf England grew up (supposedly). Which Queen of Britain is the home of West Ham United named after?
  21. In the 1979 movie “The Life of Brian” what was the name of the friend of Pontius Pilate wha was visiting from Rome?
  22. Sheet music from pieces of music. here are four possible options for each one. Identfy each of these.
    Skärmavbild 2016-05-20 kl. 19.01.46
    Skärmavbild 2016-05-20 kl. 19.02.13
  1. The British Supreme Court today banned all newspapers from spreading stories about an alleged sexual affair involving a very well known English celebrity. With this injunction in mind, what celebrity is married to David Furnish (since 2014)?
    Answer: Elton John
  2. What two teams will play in the 2016 UEFA Champions League final next week?
    Answer: Real Madrid and Atheletico Madrid
  3. Budweiser, beer (allegedly) will temporarily change its name to what over the summer months?
    Answer: America or Americas Beer
  4. Identify these four famous Russians.
    Skärmavbild 2016-05-20 kl. 10.59.22
    Answers: (a) Petr Tchaikovsky (b) Leon Trotsky (c) Yuri Gagarin (d) Rasputin (1/2 point each)
  5. Bryan Mills played by Liam Neeson is the lead character in the 2008 film Taken. H had one of his family members kidnapped. Which member of his family was it?
    Sister, Wife, Daughter
    Answer: Daughter
  6. The last supperHow many countries in South America do not have a land border with Brazil (I define South America as every country south of (but not including Panama))?
    Answer: Two (Chile and Ecuador) (1/2 point each)
  7. In The Last Supper by Leonardo DaVinci, how many people can be seen?
    The LAst Supper
    Answer: Twelve
  8. Identify the companies behind each of these six logos.
    Skärmavbild 2016-05-20 kl. 10.59.33
    Answers: (a) Kellogs (b) Dr, Pepper (c) Kraft (d) Knorr (e) Danon (f) Liptons Tea (1/2 point each)
  9. Which serial killer was known as the Whitechapel Murderer?
    Answer: Jack the Ripper
  10. Since 2008 (including 2008 and 2016) eight countries have won the Eurovision song Contest. Name all eight.
    Answers: Russia, Norway, Germany, Azerbaijan, Sweden, Denmark, Austria, Ukraine
    (1/2 point each)
  11. Identify these four films (or film franchises) starring Ralph Fiennes
    Skärmavbild 2016-05-20 kl. 11.00.23Answers: (a) Harry Potter (b) The English Patient (c) Grand Budapest Hotel (c) Quiz Show
    (1/2 point each)
  12. Based on the number of television viewers and fans, what are the two  most popular sports in the United States?
    Answer: NFL and Nascar (1/2 point each)
  13. Adjusted for inflation, what is the highest grossing film of all time?
    Answer: Gone with the Wind
  14. Four actors who appeared in the 2015 Academy Award nominated The Big Short, name the four actors.
    Skärmavbild 2016-05-20 kl. 11.00.32
    Answers: (a) Ryan Gosling (b) Steve Carrell (c) Brad Pitt (d) Christian Bale (1/2 point each)
  15. Mens et Manus, or Mind and Hand is the motto of which educational institute in the USA?
    Answer: MIT or Massachusetts Institute of Technology
  16. According to historians who was appointed the first legitimate emperor of the Roman Empire on January 16th, 27BC and reigned until August 19th, 14AD?
    Answer: Caesar Augustus (I accepted Augustus or Octavian)
  17. Live and Let Die was Roger Moore’s first outing as James Bond and was released in 1973, but who performed the theme song “Live and Let Die”?
    Anwer: Paul McCartney and Wings
  18. Name these four well known emma’s-
    Skärmavbild 2016-05-20 kl. 11.00.50
    Answers: (a) Emma Stone (b) Emma Watson (c) Emma thompson (d) Emma Bunton (1/2 point each)
  19. Which one of the following three is one of the United Arab Emirates is it Bahrain, Kuwait, Sharjah?
    Answer: Sharjah (Kuwait and Bahrain are fully independant states)
  20. West Ham United (in the English Premier League) played their last home game after 112 years in their present home ground. They will move to the Olympic Stadium next season. The old ground got its official name from the name of a castle where a former QUeen pgf England grew up (supposedly). Which Queen of Britain is the home of West Ham United named after?
    Answer: Ann Boleyn (The Boleyn Ground)
  21. In the 1979 movie “The Life of Brian” what was the name of the friend of Pontius Pilate wha was visiting from Rome?
    Answer: Biggus Dickus
  22. Sheet music from pieces of music. here are four possible options for each one. Identfy each of these.
    Skärmavbild 2016-05-20 kl. 19.01.46
    Skärmavbild 2016-05-20 kl. 19.02.13 Answers: (a) Mario Brothers (b) Passenger (c) Rather Be  (d) Twinkle Twinkle Little Star
  • (e) Halo (f) Harry Potter (1/2 point each)