1. What decade was the first Eurovision?
  2. This month has been the 400th anniversary of the death of William Shakespeare. One of his most famous quotes begins with to be or not to be. What play does this come from – that is the question?
  3. This is a multiple choice question. Through what part of their body do dogs sweat from: a. Nose b. Paws or c. Mouth.
  4. There are 4 celebrity Frankenstein’s that the internet has created. Each picture contains 2 people. Name the two.
    Screen Shot 2016-05-16 at 21.45.08
  5. What is the name of Simba’s evil uncle in the disney film The Lion King?
  6. Including its claws how many legs do crabs have?
  7. Name the 4 flags from US states?
    Screen Shot 2016-05-16 at 21.45.17
  8. Leicester City won the premier league for the first time in their history this week. They were 5000 to 1 hots with the book makers at the start of the year? Who is the manager of Leicester City?
  9. Sancho Panza is the squire to whom? He is also known as the man of la Mancha?
  10. I am going to play a clip from 5 Eurovision songs and I would like to know both the artist and the country they represented?
  11. In Star Wars what is the name of Hans Solos ship?
  12. On twitter what is the maximum permitted length (in characters) of a tweet?
  13. On the picture sheet there are 4 well known Swedish movie stars, name them?
    Screen Shot 2016-05-16 at 21.45.28
  14. In fashion which four cities are known as the big 4 fashion capitols?
  15. This is one for ye to think about over the break. Which country has land borders with he most other countries?
  16. Which dictator gained power in Spain after the Spanish Civil War in the 1930s?
  17. Is on Game of Thrones. What is the name of the next book to be released in the series?
  18. There are 6 logos featuring crowns depicted on the picture sheet. Name the brand each logo represents?
    Screen Shot 2016-05-16 at 21.45.37
  19. Which bear lives in Jellystone National Park?
  20. What are the two main elements that make up the sun?
  21. What does DVD stand for?
  22. Name the movies from the bunnies?
    Screen Shot 2016-05-16 at 21.45.57
  23. The song called ‘Moment of Silence’ will not be heard at this years Eurovision. This is not because it is silent but that its country has been expelled for nonpayment of broadcasting debts. Which country was it to represent?
  24. Gorky Park is located in which city?
  25. What spirit is used in a Bloody Mary?
  26.  There are 3 book covers with the original art work
    Screen Shot 2016-05-16 at 21.46.38
  27. I am looking for any year Napoleon Bonaparte was alive?
  28. The Danube river flows through 4 european capital cities? Name them for half a point each?
  29. Which famous 1970’s film was set in Rydell High School?
  30. I have 4 song lyrics. I would like to know the song title?
    Screen Shot 2016-05-16 at 21.46.54

Total 44 Points

    1. What decade was the first Eurovision?
      Answer: The 50’s – 1956 (1 point)
    2. This month has been the 400th anniversary of the death of William Shakespeare. One of his most famous quotes begins with to be or not to be. What play does this come from – that is the question?
      Answer: Hamlet (1 point)
    3. This is a multiple choice question. Through what part of their body do dogs sweat from: a. Nose b. Paws or c. Mouth.
      Answer. Paws (1 point)
    4. There are 4 celebrity Frankenstein’s that the internet has created. Each picture contains 2 people. Name the two.
      Screen Shot 2016-05-16 at 21.45.08
      Answers:  (a.) Quentin Tarantino Turner  (b.) Elton John Wayne  (c.) Yoko Bono  (d.) Vladimir Putintin (½ point each = 2 points)
    5. What is the name of Simba’s evil uncle in the disney film The Lion King?
      Answer: Scar (1 point)
    6. Including its claws how many legs do crabs have?
      Answer: 10 (1 point)
    7. Name the 4 flags from US states?
      Screen Shot 2016-05-16 at 21.45.17
      Answers:  a. Texas b. New York. c. Hawaii. d. Alaska
      (½ point each = 2 points)
    8. Leicester City won the premier league for the first time in their history this week. They were 5000 to 1 hots with the book makers at the start of the year? Who is the manager of Leicester City?
      Answer: Claudio Ranieri (1 point)
    9. Sancho Panza is the squire to whom? He is also known as the man of la Mancha?
      Answer: Don Quixote (1 point)
    10. Here are 5 Eurovision songs and I would like to know both the artist and the country they represented?

      Answers: 1. The Ohlsen Brother – Denmark. 2. Alexander Ryback – Norway. 3. Ruslana – Ukraine. 4. Jedward – Ireland. 5. Lena – Germany (½ point each = 5 points)

       

    11. In Star Wars what is the name of Hans Solos ship?
      Answer: The Millennium Falcon (1 point)
    12. On twitter what is the maximum permitted length (in characters) of a tweet?
      Answer: 140 – On Facebook its 63,206 if anyone is interested
      (1 point)
    13. On the picture sheet there are 4 well known Swedish movie stars, name them?
      Screen Shot 2016-05-16 at 21.45.28
      Answers: a Alicia Vikander b. Alexander Skårsgård c. Greta Garbo
      d. Joel Kinnaman ( ½ point each = 2 points)
    14. In fashion which four cities are known as the big 4 fashion capitols?
      Answers: New York, London, Paris and Milan
      ( ½ point each = 2 points)
    15. This is one for ye to think about over the break. Which country has land borders with he most other countries?
      Answer:  China (1 point)
    16. Which dictator gained power in Spain after the Spanish Civil War in the 1930s?
      Answer: Francisco Franco (1 point)
    17. Is on Game of Thrones. What is the name of the next book to be released in the series?
      Answer: The Winds of Winter (1 point)
    18. There are 6 logos featuring crowns depicted on the picture sheet. Name the brand each logo represents?
      Screen Shot 2016-05-16 at 21.45.37
      Answers: a. Hallmark. b KLM c. Real Madrid. D. Starbucks. E. Rolex
      F. Corona ( ½ point each = 3 points)
    19. Which bear lives in Jellystone National Park?
      Answer: Yogi Bear (1 point)
    20. What are the two main elements that make up the sun?
      Answers: Hydrogen and Helium ( ½ point each = 1 point)
    21. What does DVD stand for?
      Answer: I will except two answers for this – I will accept either Digital Versatile Disc or Digital Video Disc. (1 point)
    22. Name the movies from the bunnies?
      Screen Shot 2016-05-16 at 21.45.57
      Answers: a. Donnie Darko b. Bambi c. Monty Python and the Holy Grail. d. Who Framed Roger Rabbit
      ( ½ point each = 2 points)
    23. The song called ‘Moment of Silence’ will not be heard at this years Eurovision. This is not because it is silent but that its country has been expelled for nonpayment of broadcasting debts. Which country was it to represent?
      Answer: Romania (1 point)
    24. Gorky Park is located in which city?
      Answer: Moscow (1 point)
    25. What spirit is used in a Bloody Mary?
      Answer: Vodka (1 point)
    26.  There are 3 book covers with the original art work
      Screen Shot 2016-05-16 at 21.46.38
      Answer: The Catcher in the Rye by J.D. Salinger b. Great Gatsby by F.Scott Fitsgearld c. Fear and Loathing in Las Vegas by Hunter S. Thompson ( ½ point each = 3 points)
    27. I am looking for any year Napoleon Boneparte was alive?
      Answer: 1769 – 1821 (1 point)
    28. The Danube river flows through 4 european capital cities? Name them for half a point each?
      Answers: Vienna, Bratislava, Budapest, and Belgrade—more than any other river in the world ( ½ point each = 2 points)
    29. Which famous 1970’s film was set in Rydell High School?
      Answer: Grease (1 point)
    30. I have 4 song lyrics. I would like to know the song title?
      Screen Shot 2016-05-16 at 21.46.54
      Answers: a. Billy Jean b. Jolene c. Lola d. Mandy
      ( ½ point each = 2 points)

     

    Total 44 Points