1. Which musical artist, born on June 7th 1958 in Milwaukie, Minnesota with the family name Rogers Nelson and a somewhat unique first name was found dead today (April 21st, 2016) at his home in Minnesota?
  2. It is almost Eurovision time. In which city was the final held in 2015 and  in which Stockholm arena will it be held in May of 2016?
  3. A flight leaves Copenhagen at 9pm local time and flies for 12 hours to Nairobi, Kenya. At what time will the plane land in Nairobi, local time?
  4. Four characters from well known computer games, name the games.
    Question 4
  5. There are two parts to this question. What is the name of the company that started out by selling chewing gum and candy but became better known for its series of baseball cards as well as other sports and trading cards? What is the name of the company that produces collectable sticker books as well as stickers before every major international football tournament?
  6. In which city would you find a metro system called the L (some cities have L lines but I am looking for the city that has a complete system called the L)?
  7. Brian Johnson recently retired/got fired as lead singer of the rock group AC/DC because of an alleged hearing problem. Who did Johnson succeed as lead singer in 1980 and who was recently announced to complete their 2016 world tour?
  8. Three world leaders from the twentieth century, identify each of them and name any year that they were in power.
    Question 8
  9. There are four Disneyland’s/Disneyworld’s outside of the USa. Name the four cities.
  10. Here are the intros to the karaoke versions of four well known songs. Name the song and group that originally had a hit with this song.
  11. Four female lead singers with four well known groups. Name the four groups.
    Question 11
  12. A series of science fiction books aimed at young adults and written by Veronica Roth have been made as a trilogy of movies. The first film was called Divergence, name the other two.
  13. I am looking for the name of two composers connected to the following two movie directors. These composers write the soundtracks for most of the directors productions. The two directors are Stephen Spielberg and Tim Burton.
  14. Four cities by silhouettes of their skylines, name the four cities.
    Question 18
  15. What was the name of the hill in Jerusalem where, according to the bible,  Jesus was crucified ?
  16. Three audio clips of three well known fictional tv characters. Name the characters.
  17. Two answers required here. The first winter Olympics to be held in Asia were held in which country and in which city will the winter games be held in 2022?
  18. Name the movies from the blanked out posters.
    Question 18
  19. The Queen of England is celebrating a big birthday this week, how old is she?
  20. South Africa officially has three capital cities, name the three of them.
  21. German singer Lou Bega had a massive hit in 1999 with Mambo Number 5. The chorus of this song starts of with “A little bit of…” What is the first girls name in the chorus of this song?
  22. The covers of four well known childrens books. Name the book and the author of each of them.
    Question 22

 

  1. Which musical artist, born on June 7th 1958 in Milwaukie, Minnesota with the family name Rogers Nelson and a somewhat unique first name was found dead today (April 21st, 2016) at his home in Minnesota?
    Answer: Prince
  2. It is almost Eurovision time. In which city was the final held in 2015 and  in which Stockholm arena will it be held in May of 2016?
    ANSWER: 2015 was held in Vienna and 2016 will be held in The Globe Arena
  3. A flight leaves Copenhagen at 9pm local time and flies for 12 hours to Nairobi, Kenya. At what time will the plane land in Nairobi, local time?
    ANSWER: Nairobi is CET +1 so 10am next day
  4. Four characters from well known computer games, name the games.
    Question 4ANSWER: (a) Minecraft (b) Legends of Zelda (c) Grand Theft Auto (d) Q*Bert
  5. There are two parts to this question. What is the name of the company that started out by selling chewing gum and candy but became better known for its series of baseball cards as well as other sports and trading cards? What is the name of the company that produces collectable sticker books as well as stickers before every major international football tournament?
    ANSWER: Topps is the candy company and Panini is the sticker company
  6. In which city would you find a metro system called the L (some cities have L lines but I am looking for the city that has a complete system called the L)?
    ANSWER: Chicago
  7. Brian Johnson recently retired/got fired as lead singer of the rock group AC/DC because of an alleged hearing problem. Who did Johnson succeed as lead singer in 1980 and who was recently announced to complete their 2016 world tour?
    ANSWER: Johnson replaced Bon Scott (who died) and will be replaced by Axel Rose
  8. Three world leaders from the twentieth century, identify each of them and name any year that they were in power.
    Question 8ANSWER (a+b) Nikita Khrushchev 1955 – 1964 (b+c) Jimmy Carter 1977 – 1981
    (e+f) Mustaffa Kemal Ataturk (1920 – 1938) – I allowed 1920 – 1923 as part of the answer even if he was Prime minister and not president)
  9. There are four Disneyland’s/Disneyworld’s outside of the USa. Name the four cities.
    ANSWER: Paris, Shanghai, Hong Kong and Tokyo
  10. Here are the intros to the karaoke versions of four well known songs. Name the song and group that originally had a hit with this song.

    ANSWER (a+b) Died in Your Arms Tonight by Cutting Crew
    (c+d) Lovers on the Sun by David Guetta
    (e+f) Let it Go by Kristen Anderson-Lopez and Robert Lopez (I also accepted Idina Menzel, the singer)
    (g+h) Changes by David Bowie

  11. Four female lead singers with four well known groups. Name the four groups.
    Question 11ANSWERS (a) Marie Fredriksson of Roxette (b) Debbie Harry of Blondie (c) Tarja Turunen of Nightwish
    (d) Sharon Del Adel of Within Temptation
  12. A series of science fiction books aimed at young adults and written by Veronica Roth have been made as a trilogy of movies. The first film was called Divergent, name the other two.
    ANSWER: Insurgent and Allegiant
  13. I am looking for the name of two composers connected to the following two movie directors. These composers write the soundtracks for most of the directors productions. The two directors are Stephen Spielberg and Tim Burton.
    ANSWER: John Williams does most of Speilbergs movies and Danny Elfman does Burtons (as well as the Simpsons)
  14. Four cities by silhouettes of their skylines, name the four cities.
    Question 18ANSWERS: (a) Moscow (b) Rome (c) Sydney (d) Seattle
  15. What was the name of the hill in Jerusalem where, according to the bible,  Jesus was crucified ?
    ANSWER: Golgotha or Calvary
  16. Three audio clips of three well known fictional tv characters. Name the characters.

    ANSWERS: (a) Boo Boo (Yogi Bear) (b) Hyacinth Bucket (Keeping up Appearances (c) Edmund Blackadder (Blackadder)

  17. Two answers required here. The first winter Olympics to be held in Asia were held in which country and in which city will the winter games be held in 2022?
    ANSWERS: 1972 in Japan and 2022 in Beijing
  18. Name the movies from the blanked out posters.
    Question 18
    ANSWERS (a) Gladiator (b) The Exorsist (c) Forest Gump (d= The Lion King
  19. The Queen of England is celebrating a big birthday this week, how old is she?
    ANSWER: She is 90 this year (2016)
  20. South Africa officially has three capital cities, name the three of them.
    ANSWER: Pretoria, Capetown and Bloemfontein
  21. German singer Lou Bega had a massive hit in 1999 with Mambo Number 5. The chorus of this song starts of with “A little bit of…” What is the first girls name in the chorus of this song?
    ANSWER: Monica
  22. The covers of four well known childrens books. Name the book and the author of each of them.
    Question 22ANSWERS: (a+b) James and the Giant Peach by Roald Dahl
    (c+d) The Hobbit bu JRR Tolkien
    (e+f) Winnie the Pooh by A.A. Milne