1. (a) Which American playwright was married to Marilyn Monroe?
    (b)Marilyn Monroe was married three times, her first marriage was with her high school sweetheart. What was his name?
  2. Who shot and killed Lee Harvey Oswald, the man accused of murdering John F Kennedy?
  3. Which is the only sport in the English dictionary which is spelt with four letters and begins with a tee?
  4. Identify the Bond girls. I’d like the name of the actress, not the character.
    Screen Shot 2016-04-11 at 12.02.28
  5. a) Which is the third most expensive spice in the world, after saffron and vanilla?
    b) Amongst the five following spices and condiments, you can only eat more than a tablespoon of one of them, without getting seriously poisoned. The other four are toxic in high dosages. Which one of the five is not toxic — Cinnamon, saffron, Cayenne pepper, table salt, nutmeg?
  6.  a) Who was the Olympic Gold medallist  in swimming, portraying Tarzan in a series of silver screen action flicks throughout the 1930’s?
    (b) Which masked hero was portrayed by Billy Zane on the silver screen in 1996?
  7. Somewhere in the world, there’s a place called ”Paddy’s Bar, the highest Irish owned Pub on the planet. 11156ft [almost exactly 3400m]”. It’s in a big city, but not in the capital, so I’ll be happy if you just tell me in which country it’s located?
  8. Batman on the silver screen. Identify the actors.
    Screen Shot 2016-04-11 at 12.02.36
  9. a) The penultimate longest ruling dictator in modern times, Alfred Stroessner, crushed his subordinates under the iron boot between 1954 and 1989, no less than 35 horrendous years. In which country?
    b) What’s the name of the only dictator of modern times who has ruled longer than Stroessner, no less than 50 years, but officially resigned in 2011?
  10. Please name the seven countries touched by the Arctic Circle.
  11. Name the pets from the world of movies and television.
    Screen Shot 2016-04-11 at 12.02.48
  12. a) Who succeeded Margaret Thatcher as the UK Prime Minister in 1990?
    b) Who’s head of state in Canada currently?
  13. a) Is there a goalkeeper in water polo?
    b) Is there a goalkeeper in Aussie Rules Football?
  14. Identify the alphabets.
    Screen Shot 2016-04-11 at 12.02.57
  15. a) In which collection of folk tales does the storyteller go by the name of Sherezade?
    b) Which 1955 novel by Vladimir Nabokov was turned into a film in 1962, starring James Mason, and again in 1997, starring Jeremy Irons?
  16. a) What is Stefanie Joanne Angelina Germanotta better known as?
    b) What is Paul David Hewson better known as?
  17. a) With which French singer and composer does British actress and chanteuse Jane Birkin have a kid with?
    b) Who’s Nicholas Cage’s famous movie directing uncle?
  18. Official Rolling Stones guitar players, name each of these four guys.
    Screen Shot 2016-04-11 at 12.03.06
  19. What do we call a word, or a sentence, which can be read backwards, but still sound the same? Examples are “racecar”, ”Madam, I’m Adam” or ”A man, a plan, a canal: Panama”.
  20. Which literature Nobel Prize laureate of 1964 declined the prize, but rang the Nobel Prize Committee a few years later, reclaiming the prize, because he was financially broke?
  21. a) Which of the twelve animals in the Eastern twelve-year-zodiac is the only one which has not yet been proved to exist in reality?
    b) According to the Eastern twelve-year-zodiac, which year, or zodiac symbol, is it now?
  22. Picture question. Famous churches, anem each of these six holy places.
    Screen Shot 2016-04-11 at 12.03.13

 

BEER VOUCHERS:

True of False

  1. An Australian dingo and a European grey wolf, provided they ever meet, are capable of mating and have an offspring?
  2. Norway has won most medals ever in the Winter Olympics?

 

  1. (a) Which American playwright was married to Marilyn Monroe?
    (b) Marilyn Monroe was married three times, her first marriage was with her high school sweetheart. What was his name?
    ANSWER: a) Author Miller b)
  2. Who shot and killed Lee Harvey Oswald, the man accused of murdering John F Kennedy?
    ANSWER: Jack Ruby
  3. Which is the only sport in the English dictionary which is spelt with four letters and begins with a tee?
    ANSWER: Golf
  4. Identify the Bond girls. I’d like the name of the actress, not the character.
    Screen Shot 2016-04-11 at 12.02.28
    ANSWER: (a) Britt Ekland (b) Maud Adams (c) Isabella Scorupco (d) Ursula Andress
  5. a) Which is the third most expensive spice in the world, after saffron and vanilla?
    b) Amongst the five following spices and condiments, you can only eat more than a tablespoon of one of them, without getting seriously poisoned. The other four are toxic in high dosages. Which one of the five is not toxic — Cinnamon, saffron, Cayenne pepper, table salt, nutmeg?
    ANSWER: (a) Cardamon (b) Cayenne Pepper
  6.  a) Who was the Olympic Gold medallist  in swimming, portraying Tarzan in a series of silver screen action flicks throughout the 1930’s?
    (b) Which masked hero was portrayed by Billy Zane on the silver screen in 1996?
    ANSWER: (a) Johnny Weismuller (b) The Phantom
  7. Somewhere in the world, there’s a place called ”Paddy’s Bar, the highest Irish owned Pub on the planet. 11156ft [almost exactly 3400m]”. It’s in a big city, but not in the capital, so I’ll be happy if you just tell me in which country it’s located?
    ANSWER: Cusco, Peru
  8. Batman on the silver screen. Identify the actors.
    Screen Shot 2016-04-11 at 12.02.36
    ANSWER: (a) Adam west (b) Michael Keaton (c) Val Kilmer (d) George Clooney (e) Christian Bale
                           (f) Ben Affleck
  9. a) The penultimate longest ruling dictator in modern times, Alfred Stroessner, crushed his subordinates under the iron boot between 1954 and 1989, no less than 35 horrendous years. In which country?
    b) What’s the name of the only dictator of modern times who has ruled longer than Stroessner, no less than 50 years, but officially resigned in 2011?
    ANSWER: (a) Paraguay (b) Fidel Castro
  10. Please name the seven countries touched by the Arctic Circle.
    ANSWER: Sweden, Finland, Russia, Norway, USA, Canada, Denmark
  11. Name the pets from the world of movies and television.
    Screen Shot 2016-04-11 at 12.02.48
    ANSWER: (a) Santa’s Little Helper (b) Cheetah (c) Buck Bundy (d) Herr (mister) Nilsson
  12. a) Who succeeded Margaret Thatcher as the UK Prime Minister in 1990?
    b) Who’s head of state in Canada currently?
    ANSWER: (a) John Major (b) Queen Elizabeth II
  13. a) Is there a goalkeeper in water polo?
    b) Is there a goalkeeper in Aussie Rules Football?
    ANSWER: (a) yes (b) No
  14. Identify the alphabets.
    Screen Shot 2016-04-11 at 12.02.57
    ANSWER: (a) Sanskrit (b) Korean Hangul (c) Cyrllic (d) Thai Akson
  15. a) In which collection of folk tales does the storyteller go by the name of Sherezade?
    b) Which 1955 novel by Vladimir Nabokov was turned into a film in 1962, starring James Mason, and again in 1997,              starring Jeremy Irons?
    ANSWER: (a) 1001 Nights or Arabian Nights (b) Lolita
  16. a) What is Stefanie Joanne Angelina Germanotta better known as?
    b) What is Paul David Hewson better known as?
    ANSWER: (a) Lady GaGa (b) Bono
  17. a) With which French singer and composer does British actress and chanteuse Jane Birkin have a kid with?
    b) Who’s Nicholas Cage’s famous movie directing uncle?
    ANSWER: (a) Serge Gainsbourg  (b) Francis Ford Coppola
  18. Official Rolling Stones guitar players, name each of these four guys.
    Screen Shot 2016-04-11 at 12.03.06
    ANSWER: (a) Brian Jones (b) Keith Richards (c) Ronnie Wood (d) Mick Taylor
  19. What do we call a word, or a sentence, which can be read backwards, but still sound the same? Examples are “race car”, ”Madam, I’m Adam” or ”A man, a plan, a canal: Panama”.
    ANSWER: Palindrome
  20. Which literature Nobel Prize laureate of 1964 declined the prize, but rang the Nobel Prize Committee a few years later, reclaiming the prize, because he was financially broke?
    ANSWER: Jean Paul Sartre
  21. a) Which of the twelve animals in the Eastern twelve-year-zodiac is the only one which has not yet been proved to exist in reality?
    b) According to the Eastern twelve-year-zodiac, which year, or zodiac symbol, is it now?
    ANSWER: (a) Dragon (b) Monkey
  22. Picture question. Famous churches, anem each of these six holy places.
    Screen Shot 2016-04-11 at 12.03.13
    ANSWER: (a) Sagrada Familia Barcelona (b) Saint Basils (Vasilij) Cathedral Moscow
    (c) Notre Dam Paris (d) Saint Peters Rome (e) Westminster Abbey London
    (f) Saint Pauls Cathedral London